Wednesday, November 21, 2007

Agak lama tak menulis. Maklum la sibuk kebelakangan ni. Tapi yang syoknye nak citer kat sini ummi dah beli camera baru. Ha.. ha.. tak mahal pun hegenye. Tau tak kenapa ummi beli. Alahai ape lagi nak tayang gambar-gambar kat sini le. Lagi satu sebab hari tu pada 10 Oktober anak-anak ummi ada konvokesyen day kat school diaorang. So nak tak nak beli la satu. Jadi bole la kita orang anak beranak berposing sakan. Lagi satu yang istimewanya anak ummi yang sulung tu dapat tempat pertama. tapi baru umur 4 tahun jagung je. Anyway good performance rite....Ummi memang harap anak-anak ummi cemerlang dalam pelajaran dan semua aspek. Betul tak ibu-ibu kat luar nun. Ok meh tengok gamabar kami.




hai gambar si comel ni. Ni my baby yang ketiga. Muhammad luqman hakim...panggil Luqman je. Dia ni baru je pandai jalan. Bertatih-tatih lagi la. Laju sikit jalan dah terhoyonh hayang lalu jatuh. Sian kan. Macam tu lah kita masa kocik dulu. He he he





Ni abang long Arif Hakimi baru 4 tahun. Hah orang ye sangat rajin. tak perlu suruh buat homework, dia boleh buat sendiri. Sejuk hati ummi tengok prestasi anak ummi ni. Harap-harap adik-adik dia mengikut la yek. Ummi teringat ada sorang kenalan ummi ni dia bercerita ngan ummi hal anak-anak dia semuanye success belaka. Bila tanya petua dia cuma kata doa ibu. Hah betapa berkat dan mulianya doa seorang ibu ni. So ummi amalkan lah apa yang dia ajar. Hah nak syer sikit ilmu kenalan ummi ni:

1. Masa anak nak tidur-tidur ayam tu belai la kepala dia dan bacakan tiga kul. Hembuskan sebanyak 3 kali.
2. Setiap kali bancuh susu, baca tiga kul dan hembuskan dalam air.
3. Bagi anak makan kismis 7 biji setiap hari sebab kismis neurofilik untuk sel otak

Itu saje mudahkan kalau yakin dan tawakkal insyallah anak tu menjadi.

3 comments:

Ummu Ati said...

Tahniah atas kejayaan anak ummi. Anak adalah permata hati kita kan. Memang sejuk perut ibu kalau anak tu mengikut cita rasa kita. Tapi kalau ditakdirkan tak seperti yang kita harapkan maka itu juga anugerah Tuhan untuk kita. Bila Tuhan bagi 2,3,4,6 anak pada kita semuanya tidak akan sama ada yang lebih, ada yang kurang ada yang terlebih ada yang sangat kurang... Tapi semua ada kelebihan disudut masing-masing..Itulah namanya Anugerah Tuhan............

suesara said...

thank u .may Allah bless ur life too. lets be a muslim family.

lin said...
This comment has been removed by a blog administrator.